Afhaal Praktijk Schoten | Gratis Verzending Vanaf €99

Voeten

Onze voeten krijgen heel wat te verduren. Het is dus van groot belang hier goede zorg voor te dragen. Ingegroeide nagels, likdoorns, kloven, wratjes, het maken van ortheses, etc. behoren allemaal tot de medische voetverzorging. Ook hier vertrekken we vanuit een grondige analyse van jouw voeten om deze zo goed mogelijk te behandelen. Hierbij spelen jouw beroep, sport, genen en schoeisel een grote rol. Het is daarnaast ook heel belangrijk om je voeten preventief te laten behandelen

Basis voetverzorging

De ideale voetverzorging voor iedereen. Door regelmatig je voeten in de watten te leggen voorkom je onaangename kwaaltjes aan je voeten. We starten elke behandeling met een anamnese gevolgd door een behandeling op maat. Dit wordt gevolgd door een relaxerende voetcrème. Vervolgens krijg je advies voor verdere verzorging.

Medische voetverzorging

Deze behandeling gaat een stap verder dan de basis voetverzorging. Naast de volledige verzorging worden ook alle aandoeningen zoals likdoorns, wratjes, schimmelnagels, ingegroeide nagels, etc. behandeld. Dit gaat telkens gepaard met een voorafgaande anamnese, advies op maat en eventuele doorverwijzing.

Nagelverzorging

Deze behandelingen zijn specifiek gericht op het herstellen of gezond maken van de nagel(s). Veel voorkomende aandoeningen zijn onder andere ingegroeide nagels, schimmelnagels, een gescheurde of volledig verwijderde nagel. Na de behandeling zullen je nagels er niet alleen esthetisch beter uitzien, maar zullen ze ook beter aanvoelen. Bovendien wordt er preventief gewerkt aan het bevorderen van een gezonde nagelgroei.

Huidverzorging

Door druk en wrijving kunnen allerlei onaangename huidaandoeningen ontstaan op de voet. Denk maar aan likdoorns, eelt, wratjes, schimmel, etc. Het is van groot belang om deze deskundig te laten verzorgen omdat ze niet van zichzelf zullen verbeteren. Aan de hand van een medische voetverzorging worden al deze problemen aangepakt.

Misvorming

Misvorming van de tenen begint vaak bij de schoenen die je dagelijks draagt. Daarnaast speelt erfelijkheid een grote rol. Het ontstaan van drukpunten en wrijving kan leiden tot doorgezakte middenvoetsbeentjes, hamertenen, knobbels, halux valgus, etc. Aan de hand van op maat gemaakte siliconen of vilttherapie kan deze druk opgevangen worden waardoor de pijn verdwijnt en verdere vervorming wordt voorkomen.

Peeling

Iedere voet heeft baat bij een verfrissende peeling. Deze werkt in op een opeenstapeling van dode huidcellen (eelt) en egaliseert de huid. Combineer deze met een voetverzorging en massage en je krijgt een geweldig gevoel van kop tot teen waarvan je wekenlang kan nagenieten. 

Voetmassage

Alle spanningen van het lichaam komen samen in de voet. Als gevolg merken we op dat de voet heel veel te verduren krijgt. Ook spier- en zenuwpijnen kunnen verholpen worden met een medische/ relaxerende voetmassage. Door dit met een bepaalde regelmaat aan te houden, kan je je algemene gezondheid naar een hoger niveau tillen. 

Nagellak

Nagellak is helaas een van de grootste oorzaken van schimmelnagels, maar onder goede begeleiding kan je toch op een gezonde manier jouw nagels tijdens de zomermaanden een leuk kleurtje geven. In de praktijk wordt er gebruik gemaakt van zowel gewone nagellak als gellak. 

Veelgestelde vragen

Lees hier de meest gestelde vragen. Is je vraag niet beantwoord? Aarzel niet om ons te contacteren via het online contactformulier

Ja zeker! Als je je vasthoudt aan een regelmaat van één behandeling om de 4 weken, dan ben je er meestal na 3 tot 4 maanden van af. Vanaf dit moment is je huid meer stabiel en zal eelt niet meer in dezelfde mate terugkomen. Uiteraard moet je het wel onderhouden door af en toe preventief je voeten te laten verzorgen. Daarnaast geef ik steeds deskundig advies voor thuis om samen een optimaal resultaat te behalen. 

Stekende pijn in de voet wijst vaak op de vorming van likdoorns. De meeste mensen komen naar mij met deze pijnen en denken dat ze last hebben van eelt, maar eigenlijk is eelt slechts een gevolg van druk en wrijving. Bij herhaalde druk en wrijving op bepaalde plekken, gaat eelt als een kegel naar binnen groeien, beter bekend als een likdoorn (of eksteroog). Dit kan een erg venijnig en stekend gevoel met zich meebrengen. Likdoorns worden behandeld door ze regelmatig weg te snijden. Bij ernstige gevallen, adviseer ik om wekelijks langs te komen. Vervolgens ben je er na een maand tot zes weken van af. Echter, zolang we onze voeten blijven gebruiken kunnen likdoorns opnieuw beginnen vormen. Dit kan je gemakkelijk voorkomen door met regelmaat je voeten te laten verzorgen. Al is het maar twee keer op een jaar. Zo kan de likdoorn worden opgemerkt en behandeld nog voor dat je er zelf last van hebt. 

Ingegroeide nagels kunnen heel vervelend en pijnlijk zijn. Ze vergen een goede verzorging zodat de huid rond de nagel optimaal kan herstellen. Met enige regelmaat en professionele verzorging in mijn praktijk, kunnen ingegroeide nagels worden verholpen zonder dat je naar een dokter hoeft.  

Veel mensen hebben schimmelnagels zonder het zelf door te hebben omdat dit ook niet eenvoudig is om vast te stellen. Er zijn in ieder geval een aantal dingen waar je zeker op kan letten. Bij schimmelnagels is er vaak sprake van een verkleuring die geel of bruinig is. Daarnaast wordt de nagel ook zwakker waardoor deze gemakkelijk scheurt of afbrokkelt. Wat je ook soms ziet, is hele lichte streepjes in de nagel. Deze hebben ook vaak een bruinige kleur.

Absoluut niet. Ik heb nog nooit een antibioticumkuur voorgeschreven en iedereen geraakt ervan af. Ik zie regelmatig mensen in mijn praktijk die via hun dokter een antibioticumkuur hebben gekregen, zonder dat het resultaat oplevert. Hier in de praktijk gebeurt de behandeling heel anders. Ik ga te werkt met een goede voet- en nagelverzorging en een antibacteriële gel die specifiek inwerkt op de aanwezige bacteriën van de nagel. Dit kleine flesje neem je vervolgens mee naar huis voor dagelijks gebruik. Voor een snel resultaat, kom je best elke maand tot 6 weken langs voor een nieuwe nagelverzorging zodat de gel nog beter zijn werk kan doen.

Maak een afspraak

Alter Ego

Wezelsebaan 100
2900 Schoten

Contactgegevens

Telefoon
E-mail
BTW
BE 0728.549.974  

Nieuwsbrief