Afhaal Praktijk Schoten | Gratis Verzending Vanaf €99
2021/09/22

Zo kom je van Acne af

Ongeveer 85% van de pubers en jonge volwassenen hebben - in meerdere of mindere mate - last van Acne. Maar er van af proberen te komen met de juiste verzorging is niet zo evident. Lees hier meer over hoe wij jou kunnen helpen naar een stabiele huid.

Als je last hebt van Acne zal je jezelf wel herkennen in de dagelijkse zoektocht naar middeltjes om er zo snel mogelijk van af te zijn. Je voelt je onzeker en bent jaloers op mensen met een egale huid. Het lijkt bijna onmogelijk dat je huid er ooit zo zal uitzien. Dit gevoel had ik zelf vanaf mijn veertiende. Wanneer ik thuiskwam van school, zat ik geregeld in mijn kamer voor de spiegel, bijna geobsedeerd door mijn huid die maar niet egaal werd. Jarenlang heb ik verschillende producten en behandelingen bij dermatologen en klinieken uitgeprobeerd. Helaas leek niks te helpen. De onderhuidse ontstekingen kwamen elke keer terug. Totdat ik de producten van Environ ontdekte. In combinatie met mijn stage destijds, begon ik meer en meer te experimenteren met hun producten en werd ik vastbesloten om hiervan af te geraken. Daarnaast heb ik ook enorm veel onderzoek gedaan naar andere merken, maar niemand gaf mij toen advies in de mate dat ik het nu doe. Ik bleef vervolgens trouw aan Environ en dat ben ik nog steeds tot de dag van vandaag.

Laten behandelen door een professional

Uiteraard zijn er verschillende manieren en behandelingen die effectief zijn tegen acne. De behandeling die ik nu met jullie deel, is degene die ik uit eigen ervaring als meest effectief en tegelijk verzorgend beschouw, zodanig dat de huid stabiel blijft. Het gaat om de Alter Ego Acne Kuur. Dit is een behandeling die we in onze praktijk uitvoeren waarbij we ons volledig inzetten op de diepere ontstekingen om de talgproductie te normaliseren. De kuur bestaat uit 6 tot 12 behandelingen waarbij we aanraden om 1 tot 2 keer per week een afspraak in te plannen. Tijdens elke afspraak van 30 minuten beginnen we eerst met een anamnese en analyse van de huid, waarna we overgaan tot de reiniging. Dit wordt gevolgd door het neutraliseren van de huidproblemen door het toedienen van op maat gemaakte vitaminecocktails en het afdrijven van de slechte bacteriën. We sluiten af met een eindverzorging waarbij er dag- of nachtcrème/ oogcrème/ serum/ zonnebescherming wordt aangebracht.

De ene huid is gevoeliger dan de andere waardoor het cruciaal is dat we op maat werken. We gaan steeds op jouw tempo, rekening houdend met jouw budget en wat jouw huid nodig heeft. Hoe vaker je een behandeling laat doen, hoe sneller we de vitaminen kunnen opbouwen en bijgevolg hoe sneller we een optimaal resultaat behalen. En wat bedoel ik met een optimaal resultaat? Een genormaliseerde huid zonder ontstekingen. Daarnaast wordt de talgproductie gestabiliseerd, de poriën worden fijner en littekens worden verminderd. Omdat we uiterst verzorgend werken tijdens onze behandelingen en de dosissen langzaam verhogen zal je nooit de praktijk verlaten met een rood gezicht. Je kan dus na jouw kuurbehandeling gewoon verder met jouw dag.

 

De juiste dagelijkse verzorging

Alles draait rond de dagelijkse verzorging. Ook hierin geef ik persoonlijk advies omdat het belangrijk is dat de juiste combinaties worden gehanteerd. Op die manier wordt er ten alle tijde een vitamineoverdosis vermeden. Wanneer het gaat om ontstekingen/ acne, werken we gewoonlijk met de Clarity+ lijn van Environ. Hieronder vind je een uitgebreid stappenplan om ook thuis jouw huid optimaal te kunnen verzorgen.

 

Fase 1 – Reinigen

De Pre-Cleansing Oil is de eerste stap. Dit is een reinigende olie die het diepste vuil losweekt en naar de huidoppervlakte brengt. Het is belangrijk om te weten dat dit niet kan loskomen met een gewone reinigingsmelk, lotion, gel of micellair water. Daarna gaan we de huidoppervlakte reinigen met de Sebu-Wash Cleanser. Dit is een antibacteriële reinigingsgel die het vuil en overtollige talg van de huidoppervlakte verwijdert. Met de Sebu-Toner gaan we vervolgens dode huidcellen, vet en glans wegnemen. Het heeft een exfoliërende werking die de poriën verfijnt en ervoor zorgt dat het volgende product beter wordt opgenomen in de huid.

 

Fase 2 – Beheersen

Na de driedubbele reiniging in de vorige fase gaan we de huid beheersen met de Sebu-Lac Lotion en de Sebu-ACE Oil. Meng een paar druppels olie met de lotion en masseer het zachtjes in de huid. De Sebu-Lac Lotion is een niet vette crème met een speciale combinatie van hydraterende en exfoliërende eigenschappen. De Sebu-ACE Oli is een lichte, niet-vette olie die de vorming van puistjes helpt voorkomen door de huid een dagelijkse dosis van essentiële vitaminen te bieden. Daarnaast kan je ook nog gebruik maken van de Sebu Spot Blemish Gel. Het is een verzorgende aanstip gel speciaal ontwikkeld om puistjes tot een minimum te brengen. Dit product breng je plaatselijk aan met je vinger of op een wattenstaafje. Dankzij zijn ideale formaat neem je deze gel gemakkelijk mee in je handtas.

 

Fase 3 – Vervagen

De AVST Moisturiser 1 wordt gebruikt als dag- en nachtcrème. Deze creme bevat een hoge dosis vitamine A, C en E en is verrijkt met antioxidanten. Als resultaat wordt onderste huidlaag gezonder en steviger terwijl de bovenste huidlaag dunner, gladder en egaler wordt. Daarnaast wordt melanine aanmaak genormaliseerd, wat de vorming van littekens voorkomt. Voor een intensieve zuivering raad ik aan om elke twee dagen een intensief masker in te zetten. Met de Sebu Clear Masque zuiver je de huid en worden huidvernieuwing en huidverjonging gestimuleerd. Dit product breng je ’s avonds aan.

 

Fase 4 – Verbergen (optioneel)

Hoewel ik persoonlijk geen voorstander ben van make-up, begrijp ik maar al te goed hoe graag we de roodheid van puistjes willen verbergen. Gelukkig kan je dit op een gezonde en verzorgende manier doen met de Jane Iredale Dissapear Concealer. Met deze camouflagecrème ga je niet alleen oneffenheden bedekken maar ook verzorgen zodat ze snel weer verdwijnen.

 

Pas op voor de zon

Zonnecrème wordt je nieuwe beste vriend. Wanneer littekens van ontstekingen worden blootgesteld aan Uv-licht, (ja dat klopt…de zon hoeft niet eens te schijnen) worden deze donkerder en ontstaan er pigmentvlekken. Daarom kan ik niet hard genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om je huid goed te beschermen tegen de zon. Hiermee ga je preventief niet alleen pigmentvorming, maar ook rimpels en gesprongen adertjes voorkomen. Ik hoor je al denken: “Oh nee toch geen vette crème op mijn gezicht?”. De Environ Alpha Day Lotion gebruik ik al jaren, juist omdat deze niet vet aanvoelt. Wie liever toch geen crème wil kan zich ook beschermen met een droge fysische zonnebescherming: Jane Iredale Powder-ME SPF Brush. Deze fijne poeder beschermt jouw huid met een SPF van 30 en is eenvoudig opnieuw aan te brengen doorheen de dag. Ongeacht welke zonnecrème je kiest, vergeet niet dat ze slechts 2 uur werkzaam zijn. Wie zich ’s ochtends heeft ingesmeerd en ‘s middags op een terras zit is dus niet langer beschermd.

 

Voed je huid van binnenin

De evolutie van je huid begint binnenin. De huid binnenin met de juiste voedingsstoffen voeden is even belangrijk als de huid aan de buitenkant verzorgen. In onze praktijk worden mensen maandelijks begeleid in hun huidverzorging. We zien soms enorme schommelingen door externe factoren (wat logisch is omdat het leven geen constant en stabiel gegeven is). Denk bijvoorbeeld aan sport, voeding, stress, etc. Vooral voeding is een belangrijke omdat we hiermee de huid van binnenin enorm kunnen beïnvloeden. Zo merk ik op dat bepaalde voedingsmiddelen meer effect hebben op de huid dan anderen. Daarnaast zijn er ook mensen die heel gezond eten en toch last hebben van huidproblemen. Maar hoe kan dit?

Helaas zijn de voedingswaarden van de gewassen gedurende de laatste jaren enorm gedaald door pollutie en andere externe factoren. Bijgevolg bevatten onze groenten en fruit steeds minder vitaminewaarden. Als je zeker wil zijn dat je huid genoeg voeding krijgt is het toedienen van dagelijkse supplementen een absolute must. Gewoonlijk raad ik Clear Skin Biome aan voor mensen die last hebben van Acne. Daarnaast zie ik graag ook de huid persoonlijk, zodat ik aangepast advies kan geven. Voor mensen die naast hun huid, ook hun haar een nagels willen voeden zou ik de Skincare Ultimate plus aanraden. Het is als het ware een maandkuur op alles! Een ideale boost voor tijdens de overgangen van de seizoenen.

Alter Ego

Wezelsebaan 100
2900 Schoten

Contactgegevens

Telefoon
E-mail
BTW
BE 0728.549.974  

Nieuwsbrief